Pozorištance „Pepino“ gostovalo u vrtiću „Sunce“

Niško pozorištance „Pepino“ gostovalo je u Kuršumliji i za decu vrtića „Sunce“ i „Čarolija“ izvelo lutkarsku predstavu „Slonić Ćira“. Direktor vrtića Gordana Nikolić ističe da se trude da svakog meseca dovedu neku malu glumačku ekipu, koja izvodi predstave za mališane a na taj način deca se navikavaju na predstave i na scenski pokret.

Mala niška glumačka ekipa iz lutkarskog pozirištanca za decu “Pepino“, na sebi svojstven način u kostimima I pripremljenoj scenografiji vrlo lako je pridobila dečiju pažnju.

-U našem gradu nema pozorišta gde deca mogu da prate razne dečje predstave pa mi na ovaj način popunjavamo tu prazninu. Deca prosto stiču naviku da u kontinuitetu prate ove male lutkarske predstavice. Deci smo ulepšali dan a najvažnije je da im se dopala gluma, scenografija i glumački i scenski pokret – rekla je Topličkim vestima Gordana Nikolić, direktorka vrtića „Sunce“

Nikolićeva je pojasnila da deca gledajući ovakve predstave zavole glumu a kada im se pruži prilika oni pokazuju svoje glumačke umeće.

Inače, predstavicu „Slonić Ćira“ gledala su sva deca vrtića „Sunca“ i „Čarolije“, od treće godine do predškolskog uzrasta.

Izvor: TOPLIČKE VESTI

— admin