Najnovije vesti i obaveštenja

Kad se lutka u scenu utka

Kad se lutka u scenu utka

U objektu “Čarolija”,14. i 15.oktobra,održan je seminar za medicinske sestre,vaspitače i stručne saradnike na temu “Kad se lutka u scenu utka”. Za vise fotografija klikni ovde,

Jesenji karneval 2017

Jesenji karneval 2017

Povodom obeležavanja “Dečje nedelje”,pod sloganom “Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta”,organizovan je četvrti po redu “Jesenji karneval 2017.”Oko 300 mališana iz vrtića „Sunce“ i „Čarolija“ prodefilovalo je u kostimima centrom grada. Za karneval mališani su se pripremali na radionicama a prepušteno je roditeljima da pokažu kreativnost da pripreme kostim za dete birajući sami motiv, predstavljajući magiju jeseni ili neku bajku.   Za više slika klikni ovde.

Tradicionalna 24.zabava predškolaca “Maskenbal 2017.”

Tradicionalna 24.zabava predškolaca “Maskenbal 2017.”

  Tradicionalna 24.zabava predškolaca “Maskenbal 2017.” i ove godine ,uspešno je održana u Sportsko-poslovnom centru u Kuršumliji. Preko tristotine mališana iz vrtića “Sunce”i “Čarolija”,prodefilovalo je u prelepim kostimima,i nastupilo sa odličnim koreografijama,koje su svakodnevno pripremali sa svojim vaspitačima. Publika je uživala u veselom balu pod maskama,koji je i ove godine ulepšao naš grad.  Za više fotografija klikni ovde.  

Lutkarska predstava “DINDI – mali dinosaurus”

Lutkarska predstava “DINDI – mali dinosaurus”

Juče je u našem vrtiču, gostovalo lutkarsko pozorište “Pepino” iz Niša. Lutkarsku predstavu “DINDI – mali dinosaurus”, režirao je Nebojša Boban Jovanović, a igrali su: Bratislava Milić i Luka Jovanović. Mali Dindi, podsetio je mališane, da je drugarstvo, jedna od najlepsih i najbitnijih stvari u životu.  

Gostovanje vatrogasaca u vrtiću

Gostovanje vatrogasaca u vrtiću

Juče su naš vrtić posetili vatrogasci, koji su tom prilikom , predškolcima, održali kratko predavanje o tome sa kakvim se opasnostima mogu sresti i kako se mogu zastititi u slučaju požara.

Vaskršnji vašar u holovima vrtića “Sunce” i “Čarolija”

Vaskršnji vašar u holovima vrtića “Sunce” i “Čarolija”

U periodu od 10.do 13.aprila 2017.godine u holovima “Sunca” i “Čarolije”, organizovan je Vaskršnji vašar, koji su organizovali vaspitači, deca i roditelji. Vašar pored edukativnog ima i prodajni karakter, a sredstva prikupljena od prodaje rukotvorina, namenjena su kupovini igračaka.

U susret Vaskrsu

U susret Vaskrsu

Povodom predstojećih vaskršnjih praznika, u objektima “Sunce” i “Čarolija” održane su radionice za decu i roditelje. Deca i roditelji, zajedno sa svojim vaspitačima, uživali su u pravljenju i ukrašavanju vaskršnjih jaja, raznobojnih čestitki,figura i ukrasa.

Kad je srce ljubavi puno

Kad je srce ljubavi puno

Povodom predstojećih vaskršnjih praznika, učenici OŠ “Miloje Zakić”, organizovali su priredbu za naše predškolce pod nazivom “Kad je srce ljubavi puno”. Nakon priredbe, održana je radionica”Pravljenje vaskršnjeg venčića”, posle čega je i izabran najlepši venčić.

Putovanje vozom

Putovanje vozom

U okviru nedeljne teme “Saobraćaj”, vaspitači pripremno-predškolskih grupa vrtića “Sunce”- Radmila Bogdanović, Olivera Petrović, Anka Jovanović i Marija Nedeljković organizovale su putovanje vozom. Naši predškolci, vozili su se na relaciji Kuršumlija-Prokuplje, većina njih i po prvi put ovim prevoznim sredstvom, pa je ovo putovanje za njih bilo nezaboravno iskustvo.

Poseta gradskoj biblioteci

Poseta gradskoj biblioteci

Predškolci 1. i 2. vaspitne grupe “Sunca” posetili su gradsku biblioteku, kako bi se upoznali sa čitanjem, značajem, čuvanjem knjiga i razvili svest o čitanju.

Čuvajmo klimu, čuvajmo zdravlje

Čuvajmo klimu, čuvajmo zdravlje

U petak, 24.marta, predškolci vrtića “Čarolija”posetili su OŠ “Miloje Zakić “gde su organizovane interaktivne naučne radionice i izložba pod nazivom “Čuvajmo klimu,čuvajmo zdravlje”. Cilj skupa bio je povećati svest kod dece kada je reč o važnosti da se sačuva planeta ,kako bismo bolje i zdravije živeli.

Predavanje povodom svetskog dana vode

Predavanje povodom svetskog dana vode

U višenamenskoj sali vrtića “Sunce” održano je predavanje o značaju vode, za decu predškolskog uzrasta. Predavanje pod nazivom “Voda život znači” održali su dečiji pedijatar-Snežana Stojičić,i patronažna sestra Miomirka Perović.

1 2 6 7